dimecres, 30 de desembre del 2009

Ja ha arribat el NADAL!!

El nadal ja ha arribat, i m'agradaria compartir amb vosaltres un fragment del poema de Josep Maria de Sagarra titulat " el poema de Nadal":

Quan ve Nadal, la cançó del miracle
amb el pessebre de molsa i arboç,
ens fa pensar en unes ganes molt vives,
ens fa pensar en un desig de debò,
de donar coses al Noi de la Mare,
coses que vinguin de dintre del cor,
perquè si és llum i misteri que espanta,
perquè si aguanta la bola del món,
té la carn nua ajaguda a la palla
i té les galtes mullades de plor,
i vol sentir-nos molt més a la vora,
ben acostats al voltant dels pastors,
i vol sentir a la pell les nostres ànimes
com l'alè de la mula i el bou!


dissabte, 26 de desembre del 2009

Recitació

A la classe de Comunicació oral, escrita i digital vaig haver de fer una recitació d'un poema que havia escollit prèviament.

El poema que vaig triar és de Josep Carner, poeta, periodista, autor de teatre i traductor de català. També és conegut com " el príncep dels poetes catalans" i el màxim representant de la poesia del Noucentisme. El poema era el següent:
TRES NOIES

Passen tres noies, totes de blanc,
sota una pluja de sol batent,
mans enllaçades, galtes rosades
i cabelleres volant al vent.

Inconegudes ja de llurs mares,
van deleroses qui sap a on;
sembla que estrenin el goig de l'herba
i que refacin el cor del món.

Oh nova glòria, ben tots memòria!
Ulls que llampeguen i boca ardent,
mans enllaçades, galtes rosades
i cabelleres volant al vent!

Durant la recitació vaig estar molt nerviosa i, encara que em sabia el poema perquè l'havia recitat moltes vegades a casa i també aquell mateix dia, en algun moment em vaig quedar en blanc i em van haver d'ajudar a completar algunes frases. Però, tot i això, crec que la meva recitació va estar adequada.

dijous, 24 de desembre del 2009

Orisinal



L'últim dia de TIC, vam conèixer un nou programa de jocs per a nens que els hi pot interessar molt i segur que no els deixaria indiferents.

L'orisinal és una pàgina web on podem trobar més de trenta jocs per a nens i nenes on podem jugar i aprendre a utilitzar el ratolí mentre es diverteixen.

Crec que amb aquesta pàgina es pretén que els nens juguin a altres tipus de jocs que no son els típics ja que tenen la particularitat que són jocs molt diferents entre ells i no avorreixen perquè són bastant ràpids i gràcies al seu disseny fa que cridi molt l'atenció a qualsevol infant.

Si voleu entrar a la web per poder jugar aquí teniu la direcció: ORISINAL

dimarts, 22 de desembre del 2009

Territori


En la següent presentació podreu tornar a veure el recurs digital que vam presentar el dia de l'exposició de territori la Cristina Cervera i jo:




Ens va semblar que seria un tema molt interessant i que podria captar l'atenció del públic perquè era original.

Durant l'exposició no estava tant nerviosa com m'esperava que estaria, crec que ens va sortir força bé a nivell de volum de veu i claredat, però potser ens va sortir una mica curta.

Penso que va ser una bona experiència, que em va ajudar treurem una mica la vergonya i a millorar la parla en públic.

dilluns, 21 de desembre del 2009

El debat


El divendres passat ens va tocar fer el debat al nostre grup.
El tema del debat era: universitat privada si o no?.
Al nostre grup ens va tocar defendre la universitat privada enfront la pública. Crec que el nostre tema tenia més elements a favor que en contra i això ens va ajudar al buscar la informació i a seleccionar-la.

En el nostre grup, la Cristina Cervera va ser la que va presentar el tema i el va concloure, l'Anna Clotet va va ser una oradora juntament amb la Sandra Faure, i finalment la Patricia Iglesias i jo vam fer les preguntes a l'altre grup.

Crec que el debat ens va sortir força bé i que es va veure que no l'havíem preparat anteriorment ja que algunes preguntes del bàndol contrari ens van sorprendre una mica i ens va costar una mica respondre. Sincerament crec els dos bàndols ens vam saber defendre i argumentar de la millor manera possible i intentant sempre que el públic entengués el que dèiem i el que defensàvem.

dimarts, 15 de desembre del 2009

Edu365

L' edu365.cat és el nou servei d'Internet que el Departament d'Educació, a través de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya que es posa a disposició de tot l'alumnat de Catalunya i les seves famílies.

La posada en marxa d'aquest servei permet aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies de la informació i la comunicació per apropar pares, alumnes i professorat i, així, facilitar i potenciar la interacció entre mestres i famílies i millorar la fluïdesa de la comunicació entre tots.

Aquest servei ofereix una orientació acadèmica i professional individualitzada a cada alumne i proporciona ajuts per superar els dubtes i les dificultats d'estudi o d'aprenentatge.

Aquí adjunto la presentació que vaig fer amb la meva companya Cristina Cervera:




Per tant crec que és una pàgina web on podem trobar molts recursos educatius per a nens i nenes d'infantil, primària, d'ESO i fins i tot de batxillerat, per tal de treballar diferents activitats i assignatures.

divendres, 11 de desembre del 2009

Gimp


L'altre dia durant la classe de gestió de la informació i TIC, vam aprendre a utilitzar el programa gimp.

El gimp és un programa per al tractament d'imatges.
També serveix per processar gràfics i fotografies digitals. Els usos típics inclouen la creació de gràfics i logotips, el canvi de mida i retallat de fotografies, el canvi de colors, la combinació d'imatges usant capes, l'eliminació d'elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d'imatges.
També es pot utilitzar el gimp per crear imatges animades senzilles.


Crec que el gimp és un programa molt útil, que ens ajuda a transformar i a millorar imatges. Penso que està molt bé que existeixi una alternativa al photoshop, encara que de moment el gimp li fa ombra.

divendres, 20 de novembre del 2009

Visita a l'auditori



La visita a l’auditori em va ensenyar que tenen moltes propostes per a nens i nens que els ajuden a desenvolupar la seva intel·ligència i imaginació mentre es diverteixen.

Hi ha concerts en família on fan que l’auditori es converteixi en un lloc reservat perquè els més petits aprenguin amb els colors, els sons, els efectes especials i les coreografies més imaginatives, a més, a l’auditori la diversió també creix, ja que es pot gaudir d’altres activitats que faran del descobriment de la música una aventura inoblidable.

Crec que és una molt bona activitat per als nens ja que poden veure i aprendre nous instruments i també hi ha una secció on els poden tocar i així observar-los d’aprop.

Una de les activitat que m’han agradat i que crec que els nens aprenen és la de donar a cada nen una cartolina amb un instrument i després quan pasessim per d’avant dels instruments que estan tapat amb les vitrines transparents el nen reconegui que és l’instrument que té a la cartolina i ho digui.

El concert ha estat molt divertit però crec que per a nens de dos anys potser els hi pot donar por o no poden entendre que passa quan s’apaguen les llums o quan sona algun instrument.

La música dels concert m’ha semblat molt acertada per a nens petits i que els hi pot cridar l’atenció. El concert està pensat d’una manera molt original i atractiva.

dijous, 19 de novembre del 2009

Biblioteca Jaume Fuster



A la biblioteca Jaume fuster vam veure l’espectacle de poesia Un plat pla ple de poesia està, un recital de poesia sobre un fet de vida quotidià que es desenvolupa entre dues persones que desprès de fer jocs, discutir, cantar, córrer, saltar... l’únic llenguatge que utilitzen per expressar-se és el poètic.

Aquesta experiència ha estat molt divertida i interessant. M’ha agradat molt veure com els nens i les nenes mitjançant la poesia sentien i expressaven molt més que potser veient una obra normal. L’espectacle m’ha agradat i veure som els nens expressaven les emocions i es centraven únicament en el que passava. Els mecanisme que he posat en marxa han sigut l’oïda, la vista, el recull de la veu, recordar les cançons infantils...

Crec que en aquest cas el llenguatge poètic serveix molt més que el llenguatge verbal. Si hagués estat una obra normal els nens no haguessin posat tanta atenció i haguessin passat molt més de l’obra perquè no els hauria cridat l’atenció però el fet que sigués en llenguatge poètic, als nens els hi ha agradat i ha fet que prestessin molta més atenció.

Finalment crec que aquest espectacle també els ha ensenyat cançons que ni sabien, a comptar, ja que hi havia estones en que parlaven dels números, les fases de la lluna, jocs, les professions i a sumar i restar.